За Хара

Хара Нурин разказвач на истории
   
Хара Нурин 

е незаконна дъщеря на пътешественика от 18. век граф Сен Жермен и е наследила някои от неговите необичайни способности, като това да пътува във времето. Често е забелязвана да се появява на различни места по едно и също време, което понякога буди догадки сред околните, както и умението ѝ да приема неочаквани самоличности. Историите на Хара са плод на нейните зашеметяващи странствания и приключения. 

Текстове на Хара са четени във форматите "Пощенска кутия за приказки" и "Писатели без книги". През 2019 година по неин сценарий е заснет късометражният филм "Любовен час/Love Hour", който печели първа награда в конкурса Huawei Smartphone Film Festival за най-добър филм, сниман с телефон и почетна награда на Berlin Flash Film Festival.

През 2018 година детската приказка на Хара "Хвърчилата история" е отличена от Mamamia.bg и Webcafe.bg и става част от книга, която се разпространява с благотворителна цел под името „Нови приказки за нашите деца“.

Текстът на Хара Нурин „Тури му пепел, сипи му вода или Златната маска в Рая“, посветен на Апостол Карамитев, става част от втория сборник на „Пощенска кутия за приказки“.

През 2023 година излиза дебютната книга на Хара "Истории от утре и вчeра", която съдържа 21 кратки разказа. Издател е РИВА. По време на премиерата в столичния клуб Singles до Хара са Або от издателството, драматургът Яна Борисова и актьорите Петър Антонов, Силвия Петкова и Александра Костова.

Същата година старинно писмо, наречено "Испанско лице", става част от сборника "23 любовни писма" и спектакъл със същото име на драматурга Яна Борисова. На сцената на Sofia Live Club произведението e изпълнено от актьора Даниел Върбанов. 

   

Фотография и стайлинг Слави и Хубен
Може да се свържете с Хара на email: hara.nurin@gmail.com или да я откриете в социалните мрежи Instagram и YouTube.